A szentendrei fesztiválon még borházasságot is köthetnek

A Szentendrei Jazz- és Bornapokat immár hetedik alkalommal rendezik meg szeptember 27. és 29. között. A fesztivál ideje alatt Szentendre történelmi belvárosának sétálóutcáján és a Fő téren nemcsak az ország minden borrégiójából érkező pincészetek várják az érdeklődőket, hanem borszakmai és kulturális programok is.

Forrás: Szentendrei Jazz- és Bornapok / Facebook.com

Az ország minden borrégiójából 30 pincészet, borászat képviselteti magát a Dumtsa Jenő sétálóutcán. A helyi éttermek, termelők és szolgáltatók borvacsorával vagy egyedi, borra hangolt menüsorokkal és programokkal várják a vendégeket. Aki pedig a bor és a csokoládé kapcsolatáról tudna meg többet, annak az Édeni Édesség boltja programján a helye, amit Merengő Édeni Hármas néven talál meg.

A Somlói Borudvarban akár borházasságot is köthetnek a vendégek egy pohár tüzes somlóival, a Somlói Borrend képviselőjének áldásával. Ezen kívül részt vehetnek egy izgalmas irodalmi programon, és különleges borkóstolók keretében megízlelhetik Somló férfias fehérborait.

Forrás: Szentendrei Jazz- és Bornapok / Facebook.com

A borok mellé könnyed koncertek is párosulnak majd, így a belváros sétálóutcájából kialakított Borkorzó pódiumszínpadán már kora délutántól szólnak az ingyenes koncertek. A Fő téri színpadon pedig a jazz remekeit hallgathatják. Ott lesz a nagyszínpadon a Lilo Upright, CANARRO, Perpetuum, Sillage De Piaf, Zolbert, STEREO SWING, Haraszti Ádám Projekt, Gáspár Károly Trió, Dunakanyar Jazz Quartet, SWING Á LA DJANGO – olvasható az esemény Facebook-oldalán, ahol a programfüzetet ismegtalálják.

A mediterrán kisváros szőlő- és bortermelési hagyományait a „Borról-borra, korról-korra" – borkóstolással egybekötött városismereti séta során ismerhetik meg. De akik még tovább fokoznák a kulináris élményeket, és „belekóstolnának Szentendrébe", azok főzőkurzuson készíthetnek boros desszerteket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek