Magyar pincészet tarolt az egyik legnagyobb nyárzáró borversenyen

  A nemrég kihirdetett eredmények szerint a német nemzetközi borversenyen, a Mundus Vini 2019 nyári kóstolóján a Varga Pincészet négy aranyérmet söpörhetett be az Aranymetszés száraz Olaszrizling borával, az édes Szürkebaráttal, a Debrői Hárslevelűvel, illetve a Royal Egri Hárslevelű borral.

  Mundus Vini Summer Tasting 2019Forrás: © AD LUMINA Ralf Ziegler/ Mundus Vini / Facebook

  A versenyen kiemelkedően szerepelt még a Vesztergomi Bt. és a Hungexwin Kft. amelyek három aranyérmet kaptak, kettőt nyert a Pannon Tokaj és egy-egy aranyérem jutott a Törleynek, a Wunderlich Borászatnak és a Pauleczki Antal Bormanufaktúrának.

  A Varga Pincészet 2019 tavaszán 12 aranyérmet, köztük két nagyaranyat ért el, de vágül ezzel az újabb Mundus Vini sikerrel az aranyak száma 16-ra nőtt. Ami pedig rekordnak számít, mivel egyetlen pincészet sem nyert el ennyi aranyat egy év leforgása alatt külföldi borversenyeken – olvasható a Store Insider oldalán.

  Varga Péter alapító tulajdonos elmondása szerint a család 26 éve borászkodik és mindig minden évben előbre tudnak lépni. Már most több mint ötmillió kiló szőlő a pincészetben van, és ez a tervezettnek csupán a 30 százaléka.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!