Csúcsminőség helyett idén átlagos évjáratú kékoportót ígérnek Villányban

  A villányi borvidék egy 2500 hektáros szőlőtermő-terület, ahol a sajátosságként ismert portugieser vörösbort adó kékoportó szedésével indul a szüret, majd szeptember kezdetével az egész borvidékre kiterjed a betakarítás.

  Forrás: pixabay.com

  A hegyközségi tanács előrejelzései szerint a 400 hektáron termesztett, az összes fajta közül a legnagyobb mennyiségben leszüretelt kékoportóból az időjárás viszontagságai miatt idén átlagos évjáratú lesz a bor, a tavalyi csúcsminőség után.

  A kékoportót követően – szeptember közepén – kezdik majd szedni a testes, karakteres vörösbort adó bordeaux-i fajtákat, majd 300 hektárról a Merlot-t, 330 hektárról pedig a Cabernet Franc-t. Szeptember végén, október elején jön el az ideje a sauvignont-nak, amelyet 440 hektáron termelnek. A későn érő cabernet franc és cabernet sauvignon terméskilátásait még jelentősen befolyásolhatja a következő három-négy hét időjárása.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!