Diós sajtot is kóstolhat a vajdasági fesztiválon

Szeptemberben lesz a „Vajdaság ízei" gasztronómiai fesztivál Újvidéken, a Limáni parkban. A harmadik alkalommal megszervezett redezvényre szeptember 7-én és 8-án kerül sor, ahol élelmiszer- és italgyártók, kis gazdaságok és a hagyományos konyha éttermei mutatják be kínálatukat - írja a 021 hírportál.

Vajdasági finomságokból nem lesz hiány a fesztiválonForrás: Shutterstock / Készítette: mirjana ristic damjanovic

A fesztiválon lesz fűszerezett téliszalámi, sajt dióval és bazsalikommal, illetve tészta minden mennyiségben. A  Vajdaság gazdasága az élelmiszerek és italok területén kivételes, és ezt a helyi adottságot használják ki a közelgő gasztronómiai fesztiválon is.

A kétnapos fesztivál idén szórakoztató programokat is kínál, lesz tambura- és jazz zene, a gyerekeknek pedig különféle vetélkedőkkel és szórakoztató szabadtéri játékokkal készülnek.  

A „Vajdaság ízei" fesztivál szerves része a „Vajdasági Kulináris Kupa" nemzetközi gasztronómiai verseny. A szakácsok több kategóriában mérik össze tudásukat, a legjobbat közülük pedig egy nemzetközi zsűri választja ki. Várhatóan több mint 100 szerb és külföldi szakács vesz majd részt a versenyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek