Tangó láz járja át a vajdasági város utcáit

  Igazi táncos őrület söpör végig Vajdaságon a most következő napokban: Szabadkán nemsokára kezdődik az Interetni Fesztivál, amelyen még maláj táncosok is bemutatkoznak, Újvidéken pedig  holnap kezdődik a „Tango City".

  Tangó-lázban ég Újvidék - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: BonnieBC

  A „Novi Sad-Tango City" fesztivált augusztus 15-től 18-ig rendezik meg a városban. A szervező, a Todo Tango Egyesület 13 programot hirdetett meg a négy fesztiválnap alatt, összesen hat helyszínen - írja az újvidéki 021 hírportál.

  A „Sci Tango" rendezvényt csütörtökön tartják, 18 órai kezdettel a Matica Srpska Galériában. Az egyedülálló esemény a tudományt és a táncot kombinálja egymással. Az idén az atlantai Dr. Medlin Hackney tart majd előadást Tango-művészet a modern orvosi terápiában címmel.

  A fesztivál alatt mindenképpen érdemes meglátogatni a helyi katolikus portát is, ahol pénteken 19 órakor a világhírű Beltango Quintet ad koncertet; a banda most ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.  

  A hangulatot tovább fokozza majd az argentin tangómesterek, Natalie Lavandeira és Roberto Reis fellépése, akiket a tangó szerelmesei már láthattak színpadon Buenos Airesben, Hollywoodban és Londonban is.

  A fesztivál lezárásaként augusztus 18-án, vasárnap 21 órától táncházat tartanak a péterváradi „Osam tamburasa" étterem kerthelyiségében. A belépés minden rendezvényre ingyenes.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!