A kenyér lelke ismét visszatér Budapestre

Minden évben augusztus 19-én és 20-án megrendezik a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. A Kenyérlelke fesztivál legfontosabb célja, hogy egy olyan rendezvényt biztosítson a kenyér szerelmeseinek, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik tapasztalataikat.

Folyik a zsűrizésForrás: kenyerlelke.hu / Galéria

A találkozó és ingyenes családi nap alkalmával kenyérsütő versenyt is rendeznek Szent István királyunk és az új kenyér ünnepének napján. Az erőpróbán az otthonsütők és a pékségek idén öt kategóriában szabadon indulhatnak. A legjobbnak találtatott alkotásokat, a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Mind a két versenyben kategóriánként csak egyetlen jelöltet illet meg a zsűri elismerése, aki ezt az oklevelet egy évig szabadon használtatja, egészen a következő versenyig bezárólag.

Az idei verseny kategóriái a Fehér-, félbarna kenyér, a teljes kiőrlésű kenyér, a bagett, a croissant és a vajas kifli. A maximális induló a pékségek kategóriában 10, a magánszemélyek kategóriában 20 fő lehet. A nevezés magánszemélyek részére 5000 Ft/ nevezés, pékségek részére 15.000 Ft/ nevezés. A magánszemélyeket, akik otthon süthetik meg a kenyereiket sütőben vagy kemencében, illetve a pékségeket külön zsűrizik – olvasható a honlapon, ahol a jelentkezési ívet is megtalálják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek