Sörkülönlegességek gyülekeznek Kiskunfélegyházán

Mintegy ötvenféle csapolt és ugyanennyi üveges magyar sörkülönlegességgel várja az 5. Jótékonysági Sörfesztháza az érdeklődőket pénteken és szombaton Kiskunfélegyházán. A fesztiválra Kecskemétről, Törökszentmiklósról, Soltvadkertről, Kiskunhalasról, Szentesről, Jászapátiból, Tapolcáról, Békésszentandrásról és Budapestről is érkeznek kézműves sörök.

Forrás: Pixabay.com

A 2019. július 19. és 20. között tartó sörfesztiválon olyan érdekes sörfőzdét is találunk, amelynek teljes palettája gluténmentes termékekből áll, de ott lesz a kiállított termékek közözz a Magyar uborka saláta elnevezésű sör, amely kígyóuborka, joghurt és paprika felhasználásával készül, vagy a kandírozott gyümölcsdarabkákkal főzött, 11 százalék alkoholtartalmú Suiside Barley Wine, valamint a kellemes aromájú, lágy ale típusú, mélyvörös színű sör, a karamellmaláta, különleges komlók és felsőerjesztésű élesztő felhasználását ötvöző Rubin Hood is.

A Sörfesztháza kínálatában lesz továbbá olyan fekete sör is, amely pörkölt kávéval, csokoládéval és madagaszkári vaníliával készült és már megkóstolható a citromos aromájú savanyított sör, az új-zélandi komlóval vagy a yuzu fűszerrel és citromfűvel ízesített is. A gyümölcssörök között megjelenik a meggy mellett a narancsos, az erdei gyümölcsös, a mangós és a málnás búza is.

A kétnapos program számos, a magyar kézműves sörkultúrával összefüggő kísérőrendezvényt is tartogat. A fesztivál alkalmából nyílik meg a város első - kiállítóteremként is működő - kézműves sörözője, megrendezik a kézműves sörök versenyét közönségzsűrivel, tartanak sörfőzési bemutatót, előadásokat sörfőzésről és sörértékelésről, illetve sörkerekasztalt.

Amit a sörről tudni kell, itt elhangzikForrás: Pixabay.com

A Gasztrotér idén is számos különlegességet sorakoztat fel: lesz borszekér, pezsgőlugas és pálinkaház, a street food kedvelői pedig számos vendéglátóhely kézműves ételeiből válogathatnak. A családokat három színpadon rock-, funky és dzsesszkoncertekkel várják, a sörpadok között "bulifúvósok" játszanak majd, a 10. jubileumi Rocktábor zárókoncertjén pedig ifjú tehetségek lépnek fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek