Ez a töltött paprika lett Vas megye legjobbja

  A július közepén tartott Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján, a sárvári vár körüli parkban rendezték meg az Ételmustrát, amire tizenegy csapat nevezett és készített valamilyen Vas megyei ételt.

  Forrás: Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

  A feladat az volt, hogy a csapatok Vas megyei, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat használjanak a főzés során, illetve lehetőleg valamilyen régi, helyi recept újragondolt változata legyen az étel alapja. A nevezések közül a feltételeknek végül a Vörös Oroszlán Lovagrend káposztás töltött paprikája felelt meg a legjobban – olvasható a Turizmus.com oldalán.

  A versenyzőknek nyílt tűzön, kizárólag fém-, fa- és kerámiaeszközökkel kellett sütni vagy főzni. A lovagrend étele is így készült és nem csak az ételmustrát nyerte meg, de a „Vas megye étele 2019" címet is megkapta. Ez azt is jelenti, hogy hamarosan több Vas megyei étterem étlapjára is felkerül. Illetve rajta lesz a Vas Megyei Turizmus Szövetség által nemrég elkészített gasztrotérképen, ami nyomtatott és digitális változatában is elérhető.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!