Olaszosan édes desszert kurzusokra jelentkezhetnek az édesszájúak

Dolce far niente al Pomo d'Oro címmel olasz desszert kurzusokat tart Budapesten Valentina Planta olasz cukrász, a Trattoria Pomo d'Oro új vezető cukrásza.

Valentina Planta olasz cukrász, Rómából érkezett Budapestre, és amellett, hogy a Trattoria Pomo d'Oro új vezető cukrászaként az ő desszertjeit kóstolhatják az étterem vendégei, tudását is szeretné megosztani az arra fogékony érdeklődőkkel. Az alapoktól indulva, egy kurzussorozat keretében ismerteti meg a résztvevőkkel a klasszikus olasz desszertek világát, miközben megidézi az olasz pasticceriák hangulatát. A kurzusok helyszíne a Via Italia élménykonyhája, a Casa Pomo d'Oro lesz – írják a sajtóközleményben.

A csodálatos, mandulás cantucciniForrás: Shutterstock.com

A július 3-án induló háromrészes kurzus neve, Dolce far niente lefordítva annyit tesz: édes semmittevés. De a kifejezés valójában egy egész életérzést takar. A cukrászműhelyben azt jelenti majd, hogy aki ide érkezik az kikapcsolódhat a napi hajtásból, és egy kávé mellett ráhangolódhat a napfényes olasz délutánok nyugalmára és hangulatára.

Ebben segít majd a 2019. július 3-án, 17:30kor induló első nyári alkalom is, amikor többek között a tökéletes mandulás cantuccini sütése, a virágot formázó canestrelli, a klasszikus frollini montati és a mogyorós csók is sorra kerülnek. A második alkalom 2019. július 10-én lesz, ekkor mignon-okat, vagyis a krémekkel töltött aprósüteményeket készítenek majd a jelentkezők; az utolsó alkalommal pedig, ami 2019. július 17-re esik, egy igazi ünnepi desszertasztalt állítanak össze. A részvételi díj: 23.900 Ft/fő/1 alkalom.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek