Kiválasztották Magyarország legjobb bringás kajáját

 A tavalyi wild food, a gŐZgombóc sikere után újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros. Magyarország első bike food ételét keresték egy receptversenyen. Arról hogy mitől bike food a bike food és mit kell nyújtania az éhes biciklistáknak már 2019 áprilisában írtunk.

Most azonban már a nyertes biciklis kajáé a főszerep, amit több mint 50 beküldött recept közül választottak ki. Az előzsűrizéssel szűkített ételek közül végül a bike food zsűri választotta ki Magyarország kerékpáros ételét. A zsűri tagjai voltak: Nagy Róbert kreatív chef, a tavalyi Wild Food kategóriagyőztese, Bezerics Dani, a Paletta Bisztrók tulajdonosa, Jankovics Ferenc, a MAPEI Tour de Zalakaros főszervezője és Kovács Szabolcs, a kezdeményezés ötletgazdája.

Az ország első bike food-jául a „Bike-Roll, fúziós útravaló" elnevezésű kompozíciót választották, amellyel Virág József és a Park Inn Kitchen csapata nevezett. Ez lényegében egy zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsával" és őrségi füstölt gomolyával töltve – olvasható a sajtóközleményben.

Bike Roll - Park Inn KitchenForrás: Zalakaros Go Bike

A Paletta Bisztrók tulajdonosa elmondta, hogy egy olyan frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető ételt kerestek, ami az aktívan kikapcsolódókra gondolva úgy látja el energiával a kerékpárosokat, hogy ne telítse el őket túlságosan. És hogy az év kerékpáros étele gazdaságilag is életképes étel legyen, ezzel kapcsolatban a szervezőknek és támogatóknak már konkrét ötleteik is vannak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek