Magyar versenyzőnek is szurkolhatunk a neves Young Chef versenyen

  Két évvel ezelőtt a Travelo személyes tapasztalatok alapján is beszámolt a nagyszabású S.Pellegrino Young Chef 2017-es döntőjéről, amit Varsóban tartottak. Az akkori megmérettetésen Sándor Rodrigo másodszor próbálta ki magát a versenyen, és harmadik helyen végzett. Botos Andrásnak pedig az volt az első versenye. Idén Koppány Levente, a Salon étterem sous chef-je jutott be a regionális döntőbe.

  Koppány Levente zsűrizett fogásaForrás: S.Pellegrino Young Chef

  A sajtóközlemény szerint tavalyhoz képest 20 százalékkal többen jelentkeztek a 2020-as világversenyre és 10 százalékkal emelkedett a női séfek aránya, így végül 135 fiatal séfből állt össze a versenyzők köre, akik 12 régióból, 50 ország képviseletében egy lépéssel közelebb jutottak a 2020-as döntőhöz.

  Több mint 2400-an pályáztak a világ minden tájáról, hogy részt vehessenek a globálisan elismert versenyen, amely a világ legjobb fiatal séfjét keresi. Jelentkezésüket és egyedi fogásaikat az ALMA, az Olasz Konyha Vezető Nemzetközi Oktatási és Képzési Központjának kulináris szakértői értékelték, akik a jelöltek kiválasztásáért felelnek. Az ALMA ilyenkor figyeli a technikai készségeket, a kreativitást és a személyes meggyőződést arról, hogy a gasztronómia átalakító erejével milyen pozitív társadalmi változások érhetők el.

  Palágyi Eszter zsűritag és Koppány LeventeForrás: S.Pellegrino Young Chef

  Idén augusztustól decemberig az egyes régiók jelöltjei – köztük Koppány Levente is – 12 regionális megmérettetésen versenyeznek majd. Mindegyik régióban független sztárséfekből álló zsűri bírálja el a pályázók egyedi fogásait, és választja ki a regionális győzteseket a meghirdetett négy kategóriában. Ennek a zsűrinek a tagja Palágyi Eszter is, aki a Michelin-csillagos Costes étterem séfje.

  2019. december végére lezárul a négy kategóriában továbbjutó fiatal séfek kiválasztása, ők vehetnek majd részt a 2020 júniusában tartott döntőben. A következő hónapokban minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre való felkészülésben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!