Ismét keresik a világ legjobb fiatal séfjét!

  A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A megmérettetés középpontjában ezúttal nemcsak a tehetségek és fogásaik állnak, hanem a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje is. Ennek oka, hogy napjainkban a gasztronómia hatása már túlmutat a konyhai kereteken.

  A főzés művészetének élvonalbeli szereplői egyre inkább úttörő szerepet töltenek be, és sokan úgy tekintenek rá, mint egy eszközre, amivel társadalmi változásokat lehet elindítani. A versenyre február eleje óta lehet jelentkezni egészen április 30-ig – olvasható a verseny sajtóközleményében.

  Forrás: S.Pellegrino

  Idén először a S.Pellegrino Young Chef díjon kívül három másik díjat is átadnak a szervezők. A Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjjal a FineDiningLovers.com online közössége jutalmazza meg azt a fiatal séfet, aki a leginkább képes megmutatni személyes hitvallását az elkészített ételén keresztül. A S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díjról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője dönt. A nyertes fogásnak azt az elvet kell követnie, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag felelős módon történik.

  Végül a harmadik díj az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj lesz, melyet a világ 50 országát képviselő mentorok által megszavazott győztes fogás kaphat meg. Az étel lényege, hogy a különböző kultúrák közötti kapcsolatokat tükrözze, és globálisan közelítse meg a konyhaművészetet.

  Most nem csak a fogás számítForrás: S.Pellegrino

  A Young Chef nyertesei rendkívüli lehetőséget kapnak, hogy nemzetközi ismertséget és jelentős szakmai presztízst szerezzenek. A győztesek emellett a jövőben meghívást kapnak a márka éves, a világ több pontján zajló exkluzív eseményeire, beleértve a későbbi Young Chef versenyekhez kapcsolódó rendezvényeket is.

  A korábbi döntősök és győztesek balról jobbra: Mojmir Marko Siftar, Sándor Rodrigo és Alessandro RapisardaForrás: S.Pellegrino

  Aki elég tudást és elszántságot érez magában a versenyhez, az nézzen utána a pontos kiírásoknak a sanpellegrino.com, vagy a facebook.com/SanPellegrino/ oldalon, ahogy anno Alessandro Rapisarda, a S.Pellegrino Young Chef 2016 olasz finalistája; Sándor Rodrigo a 2016-os kelet-európai verseny győztese és Mojmir Marko Siftar a Young Chef 2017-2018 kelet-európai elődöntőse is tette.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!