Két magyarnak is szurkolhattunk a San Pellegrino verseny ifjú séfei között

  A S. Pellegrino Young Chef a harminc év alatti szakácsok nemzetközi séfversenye. Tavaly a régiós megmérettetést magyar versenyző nyerte. Idén a kelet-európai döntőt október 18-án, Varsóban tartották, ahol két magyarnak is szurkolhattunk.

   A versenyben induló ételeket szakmai zsűri pontozza. A kelet-európai döntő zsűrije a régió neves séfjeiből állt össze. Tagja volt a The World's 50 Best Restaurants által 2017 legjobb női séfjének megválasztott szlovéniai Ana Roš. Magyar részről pedig Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem séfje.

  Fotó: San Pellegrino Young Chef

  Wolf Andrásnak a zsűrizés ismerős terep, hiszen a TV2 Séfek séfe című tévéműsorában is zsűritag.

  Fotó: San Pellegrino Young Chef

  A S. Pellegrino Young Chef kelet-európai döntőjére idén két magyar is bejutott. Sándor Rodrigo másodszor próbálta ki magát a versenyen, és harmadik helyen végzett. Botos Andrásnak ez volt élete első versenye.

  Fotó: San Pellegrino Young Chef

  A versenyre 30 éves korig nevezhetnek a szakácsok. A tavalyi kelet-európai győztes, Sándor Rodrigo így idén utoljára próbálhatta ki magát a nemzetközi mezőnyben. Rodrigo korábban a budapesti Costes Downtown étteremben dolgozott, most a szegedi Sanzon étterem chef de partie-ja.

  Fotó: San Pellegrino Young Chef

  Rodrigo az idei versenyre egy olyan étellel nevezett, amihez a szegedi halászléből merítette az ihletet. De a kompozíciót az aktuális trendeknek megfelelően újragondolta. Így került az ételébe homár és tőkehal. Utóbbit egyenesen Norvégiából hozta a versenyre.

  Rodrigo Sándor főételeFotó: San Pellegrino Young Chef

  Ezzel az étellel Rodrigo a kelet-európai döntő harmadik helyezését érte el.

  Fotó: San Pellegrino Young Chef

  Mivel Rodrigo sorsolás alapján utolsóként tálalt, még arra is gondolt, hogy a zsűri ízlelőbimbói már megfáradtak, így egy-egy stampedli zöldségteával készült, hogy felrázza a döntnökök ízérzékelését a versenyfogás tálalása előtt. A hideg, savas zöldségteába zöldségalaplé, marokkói sós citrom és maracuja is került.

  A másik magyar versenyző, Botos András most először nevezett szakásversenyre, és galambból készült ételével rögtön a kelet-európai döntőig jutott. András a székesfehérvári Diófa étteremben dolgozik. Külföldi gyakorlatát Olaszországban töltötte.

  Botos András galambételeFotó: San Pellegrino Young Chef

  András a galamb mellét sütötte meg, mellé galambterrint készített. A tálaláshoz pedig a gyermekkorát idéző zöldségeket, céklát, répát és krumplit használt. A zöldségeket egyenesen a nagypapája kertjéből hozta magával a versenyre.

  A versenyt végül a lengyel Marcin Popielarz nyerte "Halász módra készített hering uborkával és kaporral" című kompozíciójával.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!