A fiatalokat célozza meg az új Egri Borműhely

  A szervezet életében fontos lépés volt, mikor 2018-ban egyesületté alakultak, és elkezdtek kommunikálni a szakmával illetve a nagyközönséggel is. Ennek keretében létrehozták a közösségi médiafelületeket Egri Bor Most néven, valamint szakmai előadásokra is került Egerben és Budapesten. A beszélgetések ideje alatt az egri csillag, az egri bikavér és a dűlőszelektált egri borok témájában mélyedhettek el sommelier-k, borkereskedők és újságírók. Az Egri Borműhely a 2019. februárban Egerben megrendezett Szőlészeti és Borászati Konferencián mutatkozott be.

  Az Egri Borműhely alapítótagjaiForrás: Photo Nemes

  Az Egri Borműhely tagjai a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, az Egri Csillagok Zrt., az Eszterházy Károly Egyetem, a Gál Tibor Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, az Ostoros Családi Pincészet, a Petrény Winery, a St. Andrea Szőlőbirtok, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet.

  Séta a Szépasszony-völgybenForrás: Polyak Attila

  A tagok először az Eger és környéki vendéglátás és a kereskedelem képviselőivel ültek le beszélgetni, majd Eger városával együtt egy 500 fogyasztóra kiterjedő piackutatást is végeztek. Az irányt ezután a borkínálat továbbfejlesztése, a meglévő márkák pontosítása és a legmagasabb borkategória meghatározása adta meg.

  A gyakorlatban mindez az egri bikavér megerősítését, az egri csillag piaci megszilárdítását, a Szépasszony-völgy újradefiniálását, az egységes Egri palack megalkotását és bevezetését, valamint azt a törekvést jelenti, hogy mindenki igyekezzen vonzóvá tenni a helyi borokat a fiatal fogyasztók számára – olvasható a Wineglass sajtóközleményében.

  Forrás: facebook.com / egribormost

  Az egyesület egyik alapítója, Lőrincz György, a St. Andrea Szőlőbirtok borásza így nyilatkozott a közös munkáról: „Számomra nagy élmény lelkes kollégákkal korszakos feladatokról, kérdésekről elmélkedni. Örülök nekik, és igazán remélem, hogy ez a szeretet kiárad majd az egész borvidékre, és – bízván valóban méltó közös törekvéseinkben – beteljesítjük a ránk szabott feladatainkat, így talán példát adhatunk a következő generációnak is!"

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!