A fahéjból argentin steakhouse lett – Új étterem nyílt Etyeken

  Vadonatúj étterem nyílt a Haraszthy Pincészet birtokán, miután az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult. A Matador névre hallgató vendéglátóhely mostantól egész éves nyitva tartással várja a vendégeket.

  Forrás: Haraszthy Pincészet / hvp.hu

  A tulajdonos, az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho elmondása szerint 12 éve vitték már ezt az éttermet. Az új Matador nem is fine dining étteremként, hanem steakhouse-ként, szeretné folytatni, illetve lazább hangulatú bisztróként, ami erősen támaszkodik a pincészet több kultúrában is megvetetett gyökereire - olvasható a sajtóközleményben és a borászat honlapján. 

  A konyhában Etyekről, Argentinából (Mendózából) és Kaliforniából származó borokkal párosítják a minőségi, de egyszerű ételeket. Saját maguk készítik a felvágottaikat és kolbászárukat is, és az egész világról származó húsok színesítik a kínálatot. A friss kenyér és a piacról frissen válogatott zöldségek is alapkövetelménynek számítanak. Diego Bautista, mexikói-amerikai séf az, aki ezekből az alapanyagokból maradandó élményt jelentő ételeket készít a vendégeknek.

  Forrás: Haraszthy Pincészet / hvp.hu

  Az étterem alapvetően párosításokban gondolkodik, az étlap kialakításánál azt tartották a legfontosabbnak, hogy az ételekhez párosíthatóak legyenek az etyeki, az argentin vagy a kaliforniai testvérpincészet borai.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!