Lisszabonban vár ránk egy dekadens, 18. századi étterem

A Lisszabon szívében található palotát 1781-ben fejezték be, és egykoron arisztokraták kedvelt helyszíne volt, ha táncra és ünneplésre vágytak. De a Palácio Chiado (eredeti nevén Quintela Palace) egy idő után elhagyatottá vált, lerongyolódott. Viszont 2014-ben két új tulajdonosa újra gondolta a tereit, felfedezte és frissítette gyönyörű freskóit, festett üvegablakait, alkóvjait és kupolás termét. 2016-ban pedig megnyitották a Palácio Chiado pazar éttermének kapuit, ahol összesen kilenc különböző gasztronómiai tematika szerint étkezhetünk és iszogathatunk – olvasható a Lonely Planet cikkében.

Valaki vigyáz ránk!Forrás: Francisco Nogueira/Palácio Chiado/facebook

A Barra pultjánál könnyed ételeket és finom, gyorsan elfogyasztható ételeket rendelhetünk, kellemesnek ígérkező hangulatban. A Farrobodó étteremrész a portugál tapaszok és az előételek mennyországa, a Rosmarino pedig egy kis spanyolos újragondolással kínál olasz ételkreációkat. A Seed, nevéhez méltóan, ami magot jelent, egészséges és vegetáriánus vagy vega finomságokkal kényezteti a vendégeket, míg az Azimuth étteremrészben a halaké és a tenger gyümölcseié a főszerep.

De a jófajta húsokról sem feledkeztek meg a tulajdonosok és a séfek; a Cutelo, a húsok szentélyeként ismert, míg desszerteket és ízletes fagylaltokat a Confeitaria do Palácio-ban rendelhetünk. A komplexumnak két bárja is van: a Down egy lounge bár nyugodt és lazulós iszogatásokra kényelmes fotelekkel és érzéki dizájnnal, a Junot Bar pedig a gin és a koktélok szerelmeseinek ajánlott.

Bár már a sok különböző étterem és bár is különlegessé teszi a helyet, egy igazán érdekes részletéről még nem meséltünk. A vendégeket ugyanis egy hatalmas, aranyozott, szárnyas oroszlán védelmezi a főétterem kupolájából leereszkedve. Ez a fenevad figyeli a Palácio Chiado-ban rendezett kulturális eseményeket, borkóstolókat és vacsorákat, illetve a vendég DJ-ket is megmozgató zenés, táncos, tematikus esték vendégseregeit is. Amint a képek is mutatják, a Palácio Chiado ötletgazdái, tudják, mitől döglik a légy.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek