Nem sétáltak még Egerben borral? Most megtehetik

A nyár első napját illően kell megünnepelni. Egerben, 2019. június 1-jén ezt az Egri Borműhely tíz pincészetének boraival, gasztrofinomságokkal és egy izgalmas városi sétával tehetik meg az érdeklődők. A rendhagyó – boros pohárral a kézben – városnézésreKoklács Kata és Gál Veronika kalauzolja el a jelentkezőket. A két sétavezető itt nőtt fel Egerben, így az életük meghatározója nem csak a város, hanem a szőlő és a bor is. Programjaikon változatos útvonalakon sétálnak, és közben több ponton megállnak a vendégekkel, hogy bort kóstoljanak, betérjenek egy étterembe pár finom falatra, és az érdekes történeteken keresztül mindenki megismerje a város titkait – olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: wine&go

Ez a június elsejei, nyárindító sétálókóstoló azonban rendhagyó lesz, mert még sosem volt, hogy ennyi borász csatlakozott volna az eseményhez. Az Egri Borműhely tíz pincészetével lehet találkozni, és az ő boraikat megkóstolni a helyszíneken.

A Gál Tibor Fúzióban a welcome drink után pincetúra következik, majd az Érseki Palotában egy kis kultúra, a Senator-Házban és a Brumbrum Büfében pedig a gasztronómia lesz a középpontban. Miután megpihennek a vendégek a Petrény Borbankban, továbbsétálnak a Végvári vitézek terére, és betérnek a Thummerer Borszaküzletbe. Az Eszterházy Károly Egyetemen a birtokigazgató vezeti körbe a vendégeket az épületben, és a séta végül – igaz, az utolsó állomáshoz transzfer visz el mindenkit – Bolyki Jánosnál ér véget. A programot pedig megfejeli, hogy erre a hétvégére tervezik a Feszt!Eger rendezvényt is, ahol egy volt kőfejtőben szólnak majd a koncertek.

A jegyeket tekintve sokféle belépő közül választhatnak. Az early bird belépőjegy: 5 000 Ft (május 25-ig), mely tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és falatokat, az idegenvezetést és a transzfert. A normál belépőjegy pedig 7 000 Ft, mely szintén tartalmazza mindezt. A kombinált jegy, ami a szombati Feszt!Eger belépőt is magába foglalja: 8 500 forint. A további jegytípusokról és a vendéglátók soráról az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek