Gyümölcsadományokért futhatunk a piacon

Idén szervezik meg első alkalommal a Friss Futást, amellyel a gyümölcs- és zöldségfogyasztás szeretnék népszerűsíteni a szervezők. A 2019. május 18-ára szervezett eseményt a Nagybani Piacon tartják és az összefutott adományt az Élelmiszerbanknak juttatják el.

Három körrel 3 kilo friss zöldséget juttathatunk a rászorulóknakForrás: nagybani.hu / Decathlon

A május 18-án megrendezett verseny helyszíne a hazai zöldségek és gyümölcsök egyik legnagyobb elosztóközpontja, a Nagybani Piac lesz, ahol egy 5 kilométeres kört jelölnek ki a futók részére. A nevezők egy, két és három kör lefutására is vállalkozhatnak, az Élelmiszerbank pedig minden egyes, a Nagybani Piacon lefutott kör után egy kilogramm zöldséget vagy gyümölcsöt kap a piactól a nap végén. Így egy futó akár három kilóval is hozzájárulhat az adománycsomaghoz. Így a résztvevők egyszerre saját maguk, és mások egészségéért is futnak – áll az esemény sajtóközleményében.

Az Élelmiszerbank elnöke kifejtette, az Élelmiszerbank elsődleges célja, hogy az országban felhalmozódó élelmiszerfelesleget eljuttassa az arra rászorulóknak. A zöldségek és gyümölcsök azonban ritkán válnak még friss állapotukban feleslegessé. A futók közvetett adományozásával létrejöhet, hogy akár több tonna is összegyűlhet az egészséges táplálkozás és testmozgás jegyében.

Magyarországon továbbra is kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk az ajánlott mennyiségnélForrás: nagybani.hu / Decathlon

A futókat a távon zöldségpontok motiválják majd, a kategóriák első három helyezettje pedig szintén egy zöldség-gyümölcs kosár összeállítással térhet haza. A versenyre online május 10-ig lehet regisztrálni, a résztvevők számára rajtszámot, időmérő chipet és frissítőt is biztosítanak a nevezőknek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek