Kiderült az idei bioborverseny eredménye

Hortobágy adott ottont hazánk jelenleg egyetlen országos bioborversenyének. És nem csak azért, mert a szőlőn kívül több olyan biotermék is készül a Hortobágyon, amelyek egyre népszerűbbek a hazai és nemzetközi mezőnyben, hanem mert itt található hazánk legnagyobb összefüggő, mintegy húszezer hektár bioművelésű területe.

Forrás: pixabay.com

Az itt rendezett XIII. Országos és Nemzetközi Bioborversenyen két balatoni bor, egy olaszrizling és egy cabernet franc lett az idei év csúcsbora. Idén két ország hét borvidékének 10 pincészete képviseltette magát a hortobágyi Ökotúra vendégházban megrendezett borbírálaton. A 13. bioborverseny eredményei pedig azt mutatják, hogy egyre több borász készít kiemelkedően jó bioborokat a hazai fogyasztásnak sajnos még mindig csak néhány százalékát kitevő ágazatban.

A fehér borok kategóriájában több bronz és ezüst minősítés mellett négy aranyérem született, a csúcsbor minősítést a Dobosi Pincészet Bio 14,92 Olaszrizling 2016 bora kapta. A vörös borok kategóriájában a zsűri két bornak adott aranyminősítést. Csúcsbor címet kapott a Szászi Birtok Balaton felvidéki Cabernet Franc 2017 bora. A csúcsborok borászatai részt vehetnek 2020. február 12-15. között a németországi Nürnbergben megrendezett MUNDUS VINI 2020 Biofach nemzetközi versenyén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek