Ez a vásár segít egy kicsikét másként zöldülni idén tavasszal

Április utolsó szombatján egymást érik a jobbnál jobb programok. Most a Zöldülők Vásárát ajánlanánk figyelmükbe, amit 2019. április 27-én rendeznek az Élesztőházban, reggel 9-től, délután 15 óráig. A Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka, Ökoanyu szervezésében létrejött esemény célja, hogy azokhoz - akik már eldöntötték, környezettudatosabban élnek - közelebb hozza az online boltok kínálatát, a környezetbarát termékek gyártóit, forgalmazóit. Hogy a vásárlók közvetlenül az eladótól kapjanak választ olyan kérdésekre, mint amilyen a „Hogyan használjam a luffa szivacsot? Vajon milyen az illata a mosódiónak? Hány fokon mossam a mosható pelust?" – olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: Kőfaragó Zsuzsi / Zöldülők Vására

A szervezők idén is sokszínű kínálattal, 30 kiállító változatos termékeivel érkeznek: a mosható pelustól kezdve az upcycling jegyében készült ékszereken át a természetes kozmetikumokig. A kiállítók listáját a közösségi oldalon létrehozott Zöldülők Vására eseményben találhatják meg.

A rendezvényen lesznek könyv- és termékbemutatók, valamint kerekasztal beszélgetések is. 10:30-tól Sharing is caring! témában hallgathatnak előadást a hazai sharing rendszerekről; 13:30-tól pedig a Zöld üzenetről lesz szó, vagyis mitől lehet hatékony a fenntarthatósági témákat célzó kommunikáció?

Forrás: Kőfaragó Zsuzsi / Zöldülők Vására

Az ingyenes rendezvényre ajánlott kulacsot, vászonszatyrot, valamint a Pancs-Gasztroplacc termelői portékáiból készülő ebédhez saját tányért és evőeszközt vinni, mert szervezők igyekeznek a lehető legkönyezetbarátabban megoldani a hulladék kezelést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek