Az ország egyik legkedveltebb levesét főzik a Czakó Kertben

Ahogy a Hold utcai piac hívogatja a pestieket, úgy a Czakó Kert is remek kávézókkal, bisztrókkal és ételekkel várja a Budán piacozókat. A tavasz beköszöntével pedig ismét lehet náluk bajai halászlevet kóstolni. Az eslő bográcsozásra 2019. 04. 12-én kerül sor, utána május 10-én rotyog újra leves a bográcsban.

Forrás: Bajai halászlé a Czakó Kertben / Facebook.com

A Facebook esemény leírása szerint minden hónap második péntekjén fő a bográcsban a halászlé, ami tésztával és ponty patkóval kerül a tányérokba. Délben már lehet is menni a friss halból készült első kóstolóért. A nap folyamán összesen 80 adag halászlé várja a rajongókat, este 21:45-ig, vagy amíg a leves tart. Ezeken a hétvégéken aki szerencsés és éppen megy piacozni, az még kóstolhat a halászléből ha marad.

Aki biztosra akar menni, foglaljon asztalt a pénteki halászlevezésekre, így biztos nem marad le az adagjáról. A "halászleves péntekek" dátumait folyamatosan közzéteszik az esemény Facebook oldalán, és a változásokról is ott adnak hírt. Ha esetleg nem látnák a bográcsot az udvaron, az csak azt jelenti, hogy a leves elkészült és a bistróban vár a tálalásra. Egy tányér ára 2290 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek