Már lehet nevezni az Országos Borversenyre

Még 28 nap 12 óra és 46 perc van hátra a nevezés végéig - áll az Országos Borverseny honlapján. A megmérettetésre 2019. május 10-ig lehet leadni a nevezéseket. A 40. alkalommal megrendezett döntő egy háromszintű országos borverseny-sorozat szakmai csúcsrendezvénye, amelyen a magyar borok legjava mutatkozik be. A díjazott borászokat különböző promóciós tevékenységekkel segíti a tanács, így a győzelem egy szakmai mentorálási program kezdetét is jelenti. Ennek köszönhetően vett részt például számos pincészet tavaly és idén is a prágai Wine Show-n, valamint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa saját szervezésű varsói, magyar borokat bemutató programján - írta az MTI.

Forrás: shutterstock.com

A nevezett mintaszámok azt mutatják, hogy az Országos Borverseny egy megújulási szakaszon ment keresztül 2013 óta. Akkor 319 tétel nevezésével rendezték meg a versenyt. Ez 2017-re 628 tételre emelkedett, 2018-ban pedig 770 tételt nevezett 22 borvidékről 223 termelő, köztük 365 fehérbort, 221 vöröset, 86 rosét, 22 pezsgőt és 23 gyöngyöző bort. A bioborok a tavalyi versenyhez hasonlóan idén is külön kategóriában mérettetnek meg, hiszen az ágazati stratégiában fontos célkitűzés volt az ökológiai lábnyom mérséklése a szőlőbor ágazatban.

A borokat bíráló zsűriben nemzetközileg elismert magyar és külföldi szakemberek, szakújságírók, sommelier-k vesznek részt. A jubileumi seregszemlét május 21-én és 22-én Kecskeméten tartják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek