Funky ritmusok és jó kaják Villányban

Idén nyáron a jazz egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat a kétnapos Gere Jazz fesztivál. A villányi Gere Attila Pincészetnél 2019. június 14-15-én a koncertek mellett ismét a borok és a gasztronómia játszák a főszerepet.

Forrás: © Wendl Peter / www.wendlpeter.hu

Az elmúlt években különféle nemzetek zenéje és konyhája együttesen adták a fő tematikát, az idei évben azonban maga a dzsessz volt a meghatározó tényező. Az igazi nyári funky-életérzés visszaköszön a villányi garden party hangulatában, ahol a Gere-borok és a gasztronómiai finomságok mellett az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő koktélok biztosítják a pezsgést, és hűen tükrözik a '70-es évek glamúrját – olvasható a fesztivál sajtóközleményében és honlapján.

A Gere Jazz idei programjának pénteki első előadója a Malek Andi Soulistic lesz. A sokoldalú énekesnő a népdaloktól a swingig mindenhol megtalálja a helyét, Villányban a funky klasszikus darabjait formálja a saját ízlésére. A ráhangolódás után a Garami Funky Staff zenél Veres Mónika „Nika" és Bebe közreműködésével.

Forrás: © Wendl Peter/www.wendlpeter.hu

Szombaton áRON (azaz Romhányi Áron) & Szakonyi Milán duója kezd, akik többféle zenei hátterüknek köszönhetően izgalmasan ötvözik majd a dzsesszt, a bluest és a funkyt, keverve az igényes popzenével.

Utánuk lép fel a smooth jazz hazai nagyköveteként ismert szaxofonos, Zolbert. A fesztiválra egyedileg összeállított, „Jazz+Funk+Sax" címmel fémjelzett műsorával és fúvós szekcióval bővített nagyzenekari formációjával.

Forrás: © Wendl Peter/www.wendlpeter.hu

A Random Trip lényege a spontaneitás; a színpadon megszülető produkció most is egyedülálló koncertet ígér, hiszen ezzel a felállással nem hallhatják máshol a csapatot. A magyar zenészeket két nemzetközi sztárfellépő is erősíti majd: az acid jazz egyesült királyságbeli csodájának tartott Incognito együttes énekesnője, Vanessa Haynes, valamint az ugyancsak szigetországi Dan Pearce.

Ez a júliusi program arra való, hogy eltöltsenek egy kellemes nyári hétvégét a villányi szőlők között, remek borok, finom ételek és a jazz társaságában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek