Nemsokára piacon a szőlő, amivel üzenni is lehet

Ősztől egy olyan szőlő kerül forgalomba Japánban, amelynek a héján üzeneteket és képeket láthatunk. A technikát Jamanasi prefektúra központi részén, az ország legjelentősebb szőlőtermelő vidékén fejlesztették ki, hogy így népszerűsítsék a gyümölcsöt. Az átlátszó, például szívet formázó matricák blokkolják a napfényt és világos lenyomatot hagynak a szőlőszemen, ha még az érés, így a szín elnyerése előtt helyezik a gyümölcsre – olvasható a Mainichi.jp oldalán.

A Sunny DolceForrás: shutterstock,com

Az eljárást a gyümölcsökkel kísérletező központ, a Yamanashi Fruit Tree Experiment Station egyik szakembere dolgozta ki. A lényeg, hogy először találni kellett egy különösen alkalmas fajt, ami a Sunny Dolce lett, aminek élénkvörös színén remekül láthatók a minták. A szőlő minőségét és cukortartalmát nem befolyásolják a matricák.

Az eddig készített mintákon látható Japán legmagasabb hegyének, a Fujinak a jelképe, valamint a hosszú életet vagy ünnepet jelentő kínai jel, és a közelgő olimpiai játékokra utalva a TOKYO 2020 felirat, ennek mindegyik betűjét és számát egy-egy szőlőszemen jelenítették meg.

Forrás: Yamanashi Prefecture's Fruit Tree Experiment Station / FB

Jamanasi kormányzósága szerint az üzenetet hordozó szőlőt elsősorban ajándékként értékesítik majd éttermekben vagy cukrászdákban, és nem fürtönként, hanem szemenként. A különleges szőlőket várhatóan szeptembertől árusítják; az új ötlettől azt remélik, hogy tovább növekszik majd a régióban termő szőlő eladási mutatója és márkaereje.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek