Elérhető Michelin-csillagos éttermeket keresnek? Horvátországnak már öt is van!

A Michelin-csillag áradat nem ismer határokat. Most Horvátországon volt a sor, ahol a šibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360º és a rovinji Monte sikeresen megvédték egy-egy Michelin-csillagukat, de ami még nagyobb öröm volt a gasztrorajongóknak, hogy a zágrábi Noel ás a lovrani Draga di Lovrana éttermek konyhája kiérdemelte az első csillagát.

Forrás: Simun Situm / Noel / Facebook.com

A zágrábi Noel konyhafőnöke Goran Kočiš, aki előszeretettel dolgozik szezonális alapanyagokkal és fine dining fogásait az évszakhoz megfelelően állítja össze. A konyha elsősorban helyi és organikus termékekkel dolgozik. A Noel mottója, hogy tradicionális horvát ételeket kínál „kortárs" újragondolásban. Az étteremben 4 és 7 fogásos menüsorok rendelhetők passzoló borsorral és plusz előételekkel.

A lovrani Draga di Lovrana étterem azon felül, hogy egy szép hotel része és a vadregényes Kvarner-i régióban található, fine dining jellege ellenére visszaadja a terroir ízeit és illatait. A fiatal séf, Deni Srdoč sokat dolgozik halakkal és rákokkal, illetve újragondolva az asztalokra hozza az Opatija Riviéra színes történelmét egy kis mediterrán, olaszos csavarral.

Forrás: / Facebook.com
Forrás: / Facebook.com

Horvátországban ezen felül nyolc Bib Gourmand minősítésű étterem van, míg 51 étterem büszkélkedhet MICHELIN Plate besorolással. A két új csillag rendkívüli nagy megtiszteltetés Horvátország és a horvát turizmus számára, ugyanis így már 5 étterem büszkélkedik Michelin-csillaggal. A besorolás persze a horvát gasztronómia, mint turisztikai termék számára is hatalmas potenciállal bír – állt a Horvát Idegenforgalmi Közösség sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek