Koktélrajongók figyelem – A világ legöregebb koktélját keverik a Barside-ban

  Az esemény Facebook oldala szerint 2019. március 27-én Old Fashioned koktélkóstolót tartanak a Barside-ban. Az italkóstoló főszereplője a világ egyik legöregebb koktélja lesz, mely az eredeti recept szerint bourbon whiskeyből, barnacukorból és angostura bitterből áll.

  Forrás: Barside Koktélbár / facebook.com

  Az első írásos feljegyzés 1881-ből való, ekkor használták az Old Fashioned kifejezést egy bourbon alapú koktélra, a Kentucky állambeli Louisville városában található Pendennis Clubban, ami akkoriban egy gentlemen's club volt. Egy ott dolgozó bartender készítette el James E. Pepper tiszteletére, aki egy kiemelkedő whiskey készítő volt.

  Forrás: Barside Koktélbár / facebook.com

  A koktélkedvelők az este folyamán kóstolhatnak még ír whiskey-ket, illetve olyan koktélokat is, mint a Not Really Fashioned, vagy a Mezcal Old Fashioned, és még ír kávé is kerül a terítékre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!