Csaposok álmát váltja valóra a frissen piacra gurított okoshordó

  Amellett, hogy figyeli a hordóban lévő sörmennyiségét, és jelzi a sörfőzdének, ha fogytán a készlet, az okoshordó képes jóval hosszabb ideig frissen tartani a sört, és így száműzi a hab nélküli sör rémképét. Egyetlen dologra nem képes, hogy kicserélje magát, ha kiürült – írja az euronews.com oldal.

  A dán sörgyártó azért ötölte ki az innovatív szerkezetet, mert az eddigi sörfogyasztók egyre inkább elfordultak a borok és röviditalok felé. A stagnáló eladások miatt tenniük kellett valamit, amivel nemcsak a fogyasztókat nyerik meg, de a sörözők tulajdonosait is boldoggá tudják tenni.

  Carlsberg sörgyár - A kép csak illusztrációForrás: AFP/Photononstop/Yvan Travert

  A csaposok egy tableten figyelhetik valós időben a hordók tartalmának alakulását. A rendszer által összegyűjtött adatok segítik a sörfőzdét és a sörözőket is abban, hogy könnyebben megbecsüljék, mekkora a kereslet az egyes sörfajtákra az év egy adott időszakában.

  Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a megfelelő termék elérhető legyen adott helyen, adott időben

  Az okoshordó műanyagból készül, nem a hagyományos nehézacélból, ahogyan az az 1960-as és 1970-es években megszokott volt. A dán sörgyártó Nyugat-Európa mellett néhány kínai városban is csapra veri majd ezeket, de a tesztelése Berlinben folytatódik. Koppenhágában, Malmőben és Milánóban pedig a jövő hónapban mutatják be.

  Tradicionális söröshordók és szállításForrás: AFP/Photononstop/J-C.&D. Pratt

  Az új, könnyebb hordó sűrített vizet használ szén-dioxid helyett a sör kinyomására, ezáltal 30 napig frissen marad a sör. Az öreg acélhordókban ez kevesebb mint egy hét volt. A Calrsberg szerint ezáltal lehetővé válik, hogy a sörözőkben, bárokban, éttermekben kipróbáljanak kevésbé ismert és jóval drágább söröket is.

  A műanyag használatával a Carlsberg ugyan szembemegy az élelmiszeripar azon céljával, hogy visszaszorítsa az egyszer használatos műanyag alkalmazását, de a cég dolgozik azon, hogy begyűjtsék és újrahasznosítsák a hordókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek