Az ország legjobb borait ízlelhetjük a Corinthia Hotelben

A nemzetközi borszakértők által összeállított Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazinban szereplő tételekből tartanak nagykóstolót szombaton a Corinthia Hotel Budapestben.

A szeptemberben megjelent, 116 oldalas összeállítást az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassa a borválasztásukban. A szervezők közleményét így idézi az MTI:

A cél nem volt kevesebb, mint megnevezni és bemutatni azt a száz magyar bort, amely a hazai és nemzetközi borversenyek eredményei, valamint a szakmai ajánlók javaslatai alapján összeálló mezőnyből a zsűri pontszámai alapján kiemelkedik. 

A legjobb magyar borokat kiválasztó zsűri elnökének a brit Caroline Gilby Master of Wine-t (nemzetközi borszakértőt) kérték fel. A száz legkiválóbbnak ítélt bor mellett a bírálók 11, Magyarországon kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő és habzóbor, illatos fehérbor, olaszrizling, furmint, késői szüretelésű édes bor, aszúbor, rozé, kékfrankos, bikavér, bordói házasítás, Villányi Franc) legjobbjait is kiválasztották, kategóriánként a legjobb 5-5 tételt bemutatva.

Forrás: smirnof / shutterstock.com

Ebből a kínálatból kaphatnak ízelítőt a szombati sétálókóstoló látogatói: a rendezvényen több mint 50 kiállító vesz részt 80 toplistás borral a Winelovers 100 magazinból, ezek mellett pedig további 70 tétel is kóstolható lesz a díjnyertes borászatoktól.

A borok iránt komolyabban érdeklődők kötetlen pop-up kurzusokra ülhetnek be, ahol szakértők segítségével három témát járhatnak körbe:

  • megismerhetik a nemzetközi versenyek legeredményesebb magyar pezsgőjét (Kreinbacher Prestige Brut Magnum 2013), majd
  • a toplistás aszúk közül hármat (Pajzos Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013, Espák Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2014 és Zsadányi Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2013),
  • végül pedig a Neszmélyi borvidéket mutatja Kamocsay Ákos borász.
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek