Először került mátrai borász a Juniborba

Először került mátrai borász a Juniborba

A Junibor/Fiatal Borászok Egyesülete decemberben választotta tagjai közé Babiczki László mátrai borászt, akivel együtt egy új borvidék is bekerült az egyesületbe - olvasható a Junibor közleményben.

 

Fotó: Tyukodi László

"A Junibor egy közösség, ezért olyan taggal, vagy tagokkal bővülünk minden évben, akik részt vesznek a közös programokban, aktívak, építik a közösséget. Laci 8 éve követi a Junibor munkáját, több eseményünkön ott volt, ismeri a tagokat, nem csoda, hogy bizalmat szavaztunk neki. Lelkes és folyamatosan fejlődő borász, és talán nem is tudja, de tavaly is már dobogós helyen volt a szavazásnál" - mondta Hernyák Tamás, a Junibor elnöke.

"Mátrai borászként – a Junibor első mátrai borászaként - nagy megtiszteltetés és szakmai elismerés ez számomra, és úgy remélem a Mátra számára is! Harmincas éveim elején járva olyasmi ez most nekem, mint amikor valaki 'életmű-díjként' átveszi az Év Bortermelője kitüntetést. A Mátrai borvidékre születve és itt felcseperedve, folyamatosan a szőlő és a bor ingerében élve úgy érzem, jó helyen vagyok az életben. A nagyszülői szőlőültetvényeket megörökölve már a középiskolai tanulmányaim alatt is szőlész- borászkodtam, de szüleim- és keresztszüleim támogatásával kezdtem el bort készíteni. Hálás vagyok nekik ezért." - fogalmazott Babiczki László.

A Junibor és a DiVino borbárok története összefonódik: a DiVino kínálata válogatás után a Junibor tagjainak tételeiből kerül ki, így hamarosan Babiczki borokkal is találkozhatunk a pesti és vidéki üzletekben.

A Junibor tagjai
Gere Andrea, Gere Zsolt, Hernyák Tamás, Miklós Csaba, Bolyki János, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Bence, Laposa Zsófia, Konyári Dániel, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tamás, Kiss Gábor, Sebestyén Csaba és Csilla, Demeter Endre Szepsy István, Takler András, Frittmann Péter, Figula Mihály, Prácser Miklós, Prácser Hajnalka, Kis Tamás, Heimann Zoltán, Bussay Dóra, Kovács Tamás, Gál Péter
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek