A Kárpát-medence legnagyobb borkóstolóját tartják a Magyar Nemzeti Múzeumban

50 kiállító, 14 történelmi régió, 150-nél is több tétel és három mesterkurzus – ezekkel a számokkal és még számos ígéretes borral készül a hétvégére a BORmedence, amelyet a Magyar BOR Intézet és annak Kárpát-medencei partnerszervezetei rendeznek meg második alkalommal a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért. A rendezvényt a Magyar Nemzeti Múzeumban tartják október 27-én, szombaton 14 és 22 óra között.

Idén is lesz sétálókóstoló közel 50 kiállító közreműködésével, amelyen a Kárpát-medence legtöbb borvidéke bemutatkozik, és ahol a több mint 150 tétel korlátlanul lesz kóstolható. A rendezvény idei díszvendégeként a kárpátaljai Bereg-vidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéki Szent György-hegy borász-képviselőit hívták meg. Azonban a szervezők szerint ez a képviselet nemcsak a borok terén, hanem muzsikaszóban és gasztronómiában is megmutatkozik majd.

Forrás: Travelo

A programsorozat részeként az idei évtől kezdve elkészítik a Kárpát-medence borát is, amely a térség legtöbb történelmi bortermő vidékéről érkező, kiemelkedő borászok hagyományos fajtákból való borainak felhasználásával készülő közösségi bor lesz. A 2018-as év bora egy olaszrizling-furmint házasítás lesz majd, Balaton-felvidéki stílusban. 

Ehhez a BORmedence másnapján a borászok a szakmai meghívottakkal közösen vakkóstolással vizsgálják az egyes beérkezett tételeket, majd együtt házasítják, és hozzák létre a közös bort Balatonfüreden. A palackozás 2019. június 4-én történik, így a Kárpát-medence bora az összetartozás borává is válik. A bor először hivatalosan a BORmedence 2019. évi őszi rendezvényén lesz kóstolható – olvasható a szervezők közleményében. A rendezvény programjairól és jegyárairól bővebben az esemény weboldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek