Egyedi palack készül az Egri borvidék csúcsminőségű borai számára

  Egyedi palack készül az Egri borvidék csúcsminőségű borai számára.

  A  borok olimpiájaként is emlegetett Challenge International du Vinen, a franciaországi Bordeaux-ban az egri borok idén immár nem először szerepeltek a legjobban Magyarország összes borvidékének termékei közül. Az egri szakemberek a szőlő és a bor tiszteletére alapozva évről évre képesek csúcsminőséget előállítani. 

  Szőlőtőkék Eger környékénForrás: Shutterstock

  Nekik köszönhetően az Egri borvidék nemzetközi szinten is kimagasló minőséget képvisel, így - a Szekszárdi és a Tokaj-hegyaljai borvidék mintájára - megérdemel egy összetéveszthetetlen, egyedi és az ezen a tájon készülő csúcsborokhoz méltó palackot.

  Az egri palack kialakítására és arra, hogy a borvidék mely nedűit tartalmazzák, a helyi borászok tesznek majd javaslatot. A tervek szerint legkésőbb egy év múlva, a következő Bikavér Ünnepen már az új egyedi palackból töltik a vendégek poharába a hazai vörösborok közt elsőként hungarikummá nyilvánított Egri Bikavért.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!