Kedvezményekkel és sűrűbb hajójáratokkal várnak a Balatonon

Elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon. A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) több útvonalon is sűríti a járatait, ezért mutatjuk merre és mikor érdemes sétahajózni, illetve kiket illetnek kedvezmények.

A Balatonon idén is számtalan különböző tematikájú hajójárat vár - illusztrációForrás: bahart.hu

Ahol eddig csak hétvégén közlekedtek hajók az előszezonban, már hétköznapokon is lehet hajózni.

Továbbra is rendkívül népszerű az utasok körében a kormány több mint hatmilliárd forintos támogatásából megépített és idén márciusban átadott két-két új katamarán és komp, amelyekről itt írtunk bővebben. A katamaránok a legforgalmasabb útirányokon, Fonyód-Badacsony között, valamint a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon közlekednek.

A kompok szintén már a nyári menetrendnek megfelelően indulnak: Szántódrévből 7:00 és 23:30 között, Tihanyrévből pedig 7:15 és 23:45 között félóránként, vagy akár gyakrabban is, ha a forgalom és az utasok gyors kiszolgálása igényli.

Emellett 15 kikötőből indul sétahajó, 13-ból naplemente sétahajó, 10-ből gyerek-, 9-ből pedig bulihajó.

Kik hajózhatnak kedvezményesen a Balatonon?

Kedvezményeit is bővítette idén a társaság: a nyári szünetben június 22. és szeptember 1. között a Kajla útlevéllel rendelkező 6-11 éves gyerekek díjmentesen hajózhatnak a BAHART menetrendszerinti, települések közötti járatain.

Június 1-től a menetrendi hajókon jól bevált családi jegytípust terjesztették ki a séta- és gyerekhajós programokra is, a gyermekek számától függetlenül kedvezményes, fix díjjal.

A fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak. A BAHART jegypénztárakban az utasok SZÉP kártyával is fizethetnek, a sorban állást pedig elkerülhetik, mert előzetesen is megvásárolhatók online.

A megszokott gyerek- és bulihajókon kívül két újítással is készül idén a BAHART. A szerdánként Siófokról induló esti chill hajó utasai az új katamarán fedélzetén, háttérzene és egy koktél kíséretében élvezhetik a Balaton hullámait, míg a cirkuszkavalkád gyerekhajóval a kicsiknek kedvez a BAHART. A különleges, cirkuszi gyerekprogrammal Balatonfüredről és Fonyódról futnak ki a hajók péntekenként - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a társaság.

Ha kíváncsi vagy, mit rejt a Balaton mélye, less bele az alábbi videóba:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek