Életet mentettek a Balatonnál - így zajlik a csapatmunka felsőfokon

Az Országos Mentőszolgálat egy végül pozitívan alakult hírt osztott meg közösségi oldalán, melyben nagy szerepe volt az összehangolt csapatamunkának. Még múlt hét szombaton történt ugyanis, hogy szombaton mikor egy idős házaspár  fürdőzött egy balatoni strandon, mikor a feleség kicsit távolabb úszott férjétől, majd elmerült a vízben. 

A férfi azonnal a felesége segítségére sietett és a partra húzta az asszonyt. A strand vízimentői és egy ott pihenő szabadnapos orvos is azonnal a beteghez sietett, mentőt hívtak és megvizsgálták a nőt, aki már nem lélegzett, így közösen megkezdték az újraélesztést.

Eközben a strand munkatársai elrohantak a kihelyezett félautomata defibrillátorért és még a mentőhelikopter leszállását is biztosították. A mentésirányító több mentőegységet, köztük esetkocsit, helikoptert és mentőhajót is riasztott, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és az összehangolt csapatmunka végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Le a kalappal az életmentők előtt, akik ezúttal is bizonyították, hogy remekül megállják helyüket, és egy jól működő dolgoznak a krízishelyzetekben is.  
(Borítókép forrása: Országos Mentőszolgálat/Facebook)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek