Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

Elképesztő légi felvételek készültek az éjszakai, fényárban úszó Balatonról. A fotókat a Wizz Air légitársaság egyik pilótája, Kaleszdorfer Gábor készítette – írja a likebalaton.hu.

A Balaton keleti és középső része északról fotózva, középen jól látszik a Tihanyi-félszigetForrás: : Kaleszdorfer Gábor – hivatalos

A közösségi oldalakon rohamtempóban kezdtek el terjedni a különleges fotók, ezért a likebalaton.hu felkutatta a fotók készítőjét, aki megerősítette, hogy a képek valódiak. Kaleszdorfer Gábor elmondta, hogy Romániából Londonba repülve készítette őket a mobiltelefonjával, ráadásul utazó magasságban, nagyjából 10-12 ezer méter magasságban.

A Balaton teljes éjszakai sziluettjeForrás: Kaleszdorfer Gábor – hivatalos

A pilóta még tavaly októberben lőtte a fotókat, amiket elküldött az édesapjának, aki megosztotta őket a közösségi oldalakon.

„A képek egy olyan Google Pixel 7 telefonnal készültek, amelyben giroszkóp van. Ennek köszönhetően nem rezeg vagy mosódik el a kép. A kamera pedig éjszaka is felerősíti a fényeket – mesélte Kaleszdorfer Gábor, aki hozzátette, mindig nagy boldogság számára, ha meglátja a magyar tengert.

Bal oldalon a Balaton keleti medencéje, a déli részen jól látszik Siófok. A fotó közepe felé Székesfehérvár fénylik, a legfényesebb pedig a jobb felső részen lévő BudapestForrás: Kaleszdorfer Gábor – hivatalos

"Ha egy űrfelvételt látunk, mit keresünk Magyarországról? A Balatont. Mindenki felismeri, és mindenkinek megdobban szíve, ha meglátja fentről a tavat" – mondta a pilóta.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek