Totó, a hattyú világhírnévre tör

Filmet forgatnak a nagy népszerűségnek örvendő, emberek által felnevelt és jelenleg is velük élő balatoni hattyúról. A forgatócsoport tervei szerint a játékfilmet egy neves filmfesztiválon is bemutatják majd – írja a likebalaton.hu.

Totó nagyon szereti megölelni társát, Rigó GábortForrás: Mészáros Annarózsa/likebalaton.hu

Totó története egészen különlegesnek számít. Mi is írtunk róla, hogy még tojásként találtak rá a Balaton vizében ringatózva. A megtalálója a saját testmelegével költötte ki, de a fióka felnevelését egy szakértőre, Rigó Gáborra bízta, akivel azóta is elválaszthatatlanok.

A madár párjaként tekint a férfira, aki mindenhová magával viszi őt. Szoros kötelékük azonban két évvel ezelőtt veszélybe került, ugyanis a keszthelyi kastély madárparkjában nevelkedő Totó is ki volt téve a madárinfluenza járvány pusztításának. A szoros kötődés volt végül az, ami megmentette az életét is, mivel amikor a járvány felütötte a fejét, Totó hetek óta nem volt a parkban, hanem Rigó Gábor otthonában élt. Így történt meg az, hogy a szörnyű betegségnek a madárpakrnak végül egyetlen túlélője maradt: Totó.

A szelíd bütykös hattyú még az edzőterembe is elkíséri Rigó GábortForrás: Mihály Szilvia

A házőrzésben, tévénézésben és bevásárlásban is besegítő Totót hamarosan az egész világ megismerheti: egy 50 perces gyermek játékfilm készül róla.

"Több közösségi oldalon is fenn vagyunk, több százezer követőnk van. Egyes videóink több millió megtekintésnek örvendenek, és ezáltal felfigyelt Totó élettörténetére egy forgatócsoport, amin én magam is meglepődtem. Olvastam a forgatókönyvet, még kis pontosítások szükségesek a végleges változat előtt, a nyár elején kezdődik a forgatás! A film a tervek szerint a new york-i filmfesztiválon is bemutatásra kerül" – osztotta meg a hírt Rigó Gábor. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek