Egy nő keltette ki a hattyútojást a teste melegével - Totó azóta is imádja az ölelést

A kis hattyúra még tojásként találtak rá a Balaton vizében ringatózva másfél évvel ezelőtt. Egy nő a saját teste melegével keltett ki, de felnevelni már nem tudta, így szakértő kezekre bízta. A Totó névre hallgató párnapos fióka Rigó Gáborhoz került, és jelenleg a keszthelyi kastély Madárparkjában lakik. Azóta minden reggel megöleli gazdáját. Gábor és a madár másfél éve elválaszthatatlanok, együtt jártak strandolni, sőt, gyakran autóztak is a hattyúval. Nézzék, milyen erős kötelék van közöttük!

 "Ma már túl nagy, bár szívesen eljönne velem, már nem viszem el autóval. Minden reggel várja, hogy megérkezzek. Amikor kinyitom a kerítésének kapuját, rögtön szalad felém, és egy reggeli ceremónia során üdvözöl, megölelget" – meséli Rigó Gábor.

A madár hozzászokott az emberekhez, de megsimogatni csak a gazdája tudja.

"Nagyon erősen ragaszkodik hozzám. A madarak alapvetően nem szeretik a szeretgetést, de ő igényli ezt a fajta közelséget, engem tekint a családjának, ki tudja mutatni a szeretetét. Ez a kötődés csak felém alakult ki, mást nem enged a közelébe. Nagyon érdekes figyelni, miközben turkászik a kabátomon vagy ahogy ezt az egyedi berregő hangot hallatja, szinte beszél hozzám" – folytatta.

Sokan érdeklődnek, hogy mi lesz vele, mikor engedi el, de tavasznál előbb nem tervezi a gazdája, mert szerinte még nem erős és érett a balatoni viszonyokhoz – írja a likebalaton.hu.

Címlapkép: YouTube.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek