Motorcsónakkal üthettek el egy hattyút a Balatonon, megtalálója mindent megtett érte

Sürgősen orvoshoz szállította megtalálója azt a hattyút, amelyet motorcsónakkal üthettek el a Balatonon – írják a LikeBalaton oldalán. Megmentője nagyon rossz állapotban talált a hattyúra, az állat combján egy elfertőződött seb tátongott, ezért azonnal autóba rakta, és Budapestre szállította. A sérült állatot egyenesen dr Schütz Éva állatorvoshoz vitte, aki késő este az otthonában részesítette ellátásban.

A hattyú combjának alsó felén egy rothadóban lévő seb tátongott, a lába nem mozgott, alapvetően nagyon gyenge volt. Légzsákja megsérült, a bőre alá levegő tolult a nyakán.

A hattyúnak ez volt az utolsó esélye az életben maradásra, és valószínűleg nem érte volna meg a másnapot, ha megtalálója nem szállítja azonnal orvoshoz.

A hattyú jelenleg a Tollas Barát madármentő állomáson lábadozik, ahol úgy vélik, hogy az állatot eüthették el, mivel épp vedlésben volt, és ebben az időszakban a hattyúk nem tudnak repülni és  gyorsan elmenekülni. "A lábacskája még mindig alig mozog. Aggódunk, mert hetek teltek el" – írta oldalán a hattyúk megmentésére szakosodott Tollas Barát Madármentés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek