Ezt a balatoni várost keresi fel a legtöbb magyar és külföldi turista

Országos átlag feletti eredménnyel zárt 2023-ban a siófoki turizmus: ismét Siófok lett a legnépszerűbb belföldi vidéki turisztikai célpont! A főszezon mellett a tavaszi és őszi forgalma is növekedett, és több külföldi vendég is megfordult.

Forrás: Stadler_Istvan/siofok.hu

Színvonalas szolgáltatásokkal, színes kulturális és gasztro kínálattal, vidám gyermek és családi programokkal, széles aktív sport és szabadidős lehetőségekkel, felújított strandokkal, látványos közterekkel találkozik, aki Siófokot és környékét választotta vagy választja az év bármely szakában.

2023-ban összesen 3 millió vendég 8,8 millió vendégéjszakát töltött el a Balaton régió szálláshelyein. A Balaton régió települései közül a 2023-as évben az összes vendégéjszaka szám szerint Siófok lett az első 1,3 millió vendégéjszakával, majd Hévíz (1 millió), Balatonfüred (874 ezer), Zalakaros (725 ezer) és Keszthely (301 ezer) következik.

Országos összehasonlításban 2023-ban Budapest (13,5 millió) után Siófokon töltötték a legtöbb vendégéjszakát, majd Hajdúszoboszló, Hévíz és Balatonfüred következett.

A nyári időszakban kedvezett az idő a városlátogatásoknak, egyéb szabadidős tevékenységeknek, sokkal többen voltak kíváncsiak Siófok és a környék kulturális értékeire, gyermekeknek és családoknak szóló attrakcióira.

Forrás: siofok.hu

Az idén kiállítótérként és kilátóként üzemelő emblematikus Víztoronyba közel 30.000 látogató érkezett a májusi megnyitás és december közti időszakban.

Siófokra külföldről legtöbben Németország mellett idén Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból érkeztek – tudtuk meg a siofok.hu sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek