Kiderült, valójában milyen szezont zártak idén a Balatonnál

A Balatonért mindent, a Balatont semmiért! címmel tartottak sajtótájékoztatót a balatonboglári lombkorona-sétányon. Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke azokra a sajtóhírekre reagált, mely szerint gyenge nyári szezont zártak a Balatonnál – írja a likebalaton.hu.

A Balaton hírnevét szeretnék megóvni - a fotó illusztrációForrás: Facebook/Balatoni Hajózási Zrt.

Elmondása szerint az utóbbi időben többször valótlan állítás jelent meg a gyér Balatoni vendégforgalomról, míg az ő és a vendéglátósok véleménye szerint nem igazak ezek az állítások, miszerint kevesebb vendég érkezett volna az idén, illetve, hogy drága lett a Balaton.

Soha nem látott mértékben nőtt a balatoni hajók forgalma, a vasúti közlekedésben is rekordot döntöttek az ideérkező turisták, és mindeközben a közbiztonság sem romlott" – mondta el Biró Norbert. 

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta: jól sikerült a 2023-as szezon a településen, 170 ezer felett volt a vendégéjszakák száma. "Erős lesz a szeptember is, több ezer embert megmozgató céges rendezvények mellett sok vendég érkezik hozzánk, minden bizonnyal a tavalyi számokat el tudjuk érni" – tette hozzá a polgármester.

A Balatonboglári GömbkilátóForrás: hbpro / Shutterstock

Csiszár Szilárd, a kalandparkot, Gömbkilátót és lombkorona-sétányt üzemeltető vállalkozó elmondta: a tavalyi 108 ezer turistát fogadtak nyáron, az idén már 112 ezren jártak náluk.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek