Víz alatti felvételek: Ilyen átlátszóan tiszta most a Balaton Zamárdinál

Kéklő víz, lebegő hínárok, homokos meder, csillámló fénysugarak. Lenyűgöző látványt nyújt most a Balaton keleti medencéjének vize Varga Barnabás fotóin, melyek Zamárdiban készültek egyméteres mélységben. De ha ott járunk, mi magunk is láthatjuk szabad szemmel.

Forrás: Varga Barnabás/likeBalaton.hu

"Minden évben van pár hét, amikor nagyon tiszta a víz. Általában tavasszal és nyár végén" – mesélte a likeBalaton.hu-nak Varga Barnabás. "Most valóban olyan tiszta volt, hogy egy méterre gond nélkül le lehetett látni a strandon Zamárdiban" – tette hozzá. 

Elmesélte, hogy ilyentájt minden évben készít fotókat és videókat a víz alatt. Ezek a felvételek most például a Fecske utcai strandnál, egy GoPro Hero 11 akció kamerával készültek. Varga Barnabás azt is elárulta, hogyan. "Nem használtam külső fényforrást, csak sima fotókat készítettem a GoPro-val. Utómunka egy minimális került rá Lightroom szoftverrel."

Forrás: Varga Barnabás/likeBalaton.hu

"Aki azt mondja, hogy mindig zavaros, az nem járt még a Balatonon. 2021-ben például az egyik fotón, amit lehajolva készítettem, otthon vettem észre, hogy egy kb. 3 kg-os ponty úszkált a lábam mellett a hínárosban. Olyan is van, hogy egy sikló mászott bele a képbe" – idézte fel:
Barnabás azt javasolja, hogy SUP-pal is érdemes bejárni a nádasokat, hogy felfedezzhessük a Balaton szépségeit a turistaszezon után, amikor még meleg a víz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek