A hétvégén már retro vonatokkal roboghatunk a Balatonon

Most hétvégén, július 8-án és 9-én kerül megrendezésre az idei év első balatoni retró hétvégéje. A Balaton-parti vasútvonalakon klasszikus járművekkel utazhatunk és élhetjük át újra a 70-es, 80-as és 90-es évek vasúti hangulatát – olvasható a MÁV csoport oldalán. 

A hétvégén a retro vonatoké a főszerep a Balaton partjánForrás: Facebook/MÁV/Szecsődi Balázs

A hétvége egyik főszereplői a még nem látott személykocsik és mozdonyok mellett az üzembeállásuk 60. évfordulóját ünneplő M61-es Nohab mozdonyok lesznek. Szombaton a Balaton északi partján a Tekergő gyorsvonatok, vasárnap a Kék Hullám Intercity vonatok élén közlekednek Balatonfüred és Tapolca között. 

A klasszikus arculatú CAF étkezőkocsiban az idén 75 éves Utasellátó retró kínálata várja az utasokat.Forrás: Facebook/MÁV

Szintén a 29-es vonalon Balatonfüred és Tapolca között áll forgalomba egy telikék személyvonat, melyben 1. osztályú kocsiként közlekedik a közelmúltban elkészült retró AP(19-05), továbbá két Bhv és egy BDbh kerékpárszállítókocsi. A múltidéző szerelvény élén szombaton narancsszínű hagyományos Szergej és a 020-as Nohab, vasárnap pedig egy remot Szergej biztosítja a vonóerőt. 

A Pielstick-motor szerelmesei dupla élményben részesülhetnek a Kék Hullám InterCity vonatok élén szombaton és vasárnap is, amikor is az idén 50 éves M41-es Csörgő mozdonyok fognak közlekedni szinkronüzemben.

A Goldtimer Alapítvánnyal közös szervezésben, a vasúti programokhoz igazodva retró repülésre is lehetőség nyílik az egykoron a MALÉV-hoz tartozó Li-2 típusú légcsavaros repülőgépén. A vasútállomások és repülőterek között a Volánbusz Ikarus 55 típusú "faros" buszain utazhatunk. A járatokon, a korabeli hangulat megteremtéséhez az idén 75 éves Utasellátó biztosítja a fedélzeti vendéglátást. A gép szombat reggel 9:00 indulással Budaörsről Sármellékre közlekedik. Vasárnap Szentkirályszabadja és Sármellék közti járatokon szolgál a repülőgép.

A vonatok mellett a régi repülőgépek és buszok is üzembe állnakForrás: Facebook/MÁV

További információk, a jegyárak és a menetrend a MÁV oldalán található. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek