Ezen a balatoni településen sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyit is kóstolhattok

A balatonmáriai Vitorlás fagyizó újabban egy igen különleges ízzel is várja a hűsölni vágyokókat. Pálfi Attila – aki tizenöt éves kora óta készít fagylaltokat –, sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltjával szerzett különdíjat a Balaton fagyija versenyen.

Aki nyitott az új ízekre, itt biztosan jó kezekbe kerülForrás: Kovács Tibor/sonline.hu

Pálfi Attila 2019-ben Rómában Európa legjobb tizennégy 30 év alatti fagylaltkészítője közé került. Az akkor debütált kesudiós-datolyás fagylaltja azóta sem maradhat ki a repertoárból.

"Egyre kelendőbbek a sós fagylaltok, igazából mindegyikbe teszek, csak nem mindegyikből érezhető ki" – mondta el a fagylaltkészítő a likebalaton.hu cikkében.

A sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltjáról elárulta, hogy a közelben lévő büfés süti neki a lángost, a közepét kitöri, összeaprítja és rétegenként kerül a fagyiba, a vastagabb széleit pedig kifagyasztja egy fehér alapban, ami nem más, mint sztracsatella fagylalt csoki nélkül. Kerül bele trappista sajt és tejföl is.

"Aki egyszer megkóstolta, az utána is szívesen fogyasztja. A visszajelzések alapján tízből nyolc vásárlónknak biztosan ízlik" – jegyezte meg, hozzártéve, hogy számára az a legnagyobb elismerés, amikor vendégei mosolyogva és elégedetten távoznak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek