Ingyenes, 4 napos fesztivál veszi kezdetét mától a Balatonnál

Idén a KeszthelyFest is csatlakozott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz, így július 6. és 9. között különböző zenei koncertek, divatbemutatók, irodalmi és történelmi estek és sokszínű gasztronómiai kínálat várja a látogatókat – adta hírül a TermalOnline. 

A Festetics kastélyban izgalmas programok lesznekForrás: Shutterstock/Anze Furlan

Az ingyenes rendezvénysorozat célja, hogy minden korosztálynak, a helyi lakosoknak és a turistáknak is egy igazán sokoldalú, szórakoztató és maradandó élményt nyújtson. Július 6-án, a nyitónapon az örömzenét a Happy Dixieland Band szolgáltatja, akik a keszthelyi Festetics-kastélytól egészen a Fő térig viszik a dallamot, vasárnap pedig ugyancsak menetzenével, a Boombatucada dobelőadásával zárják a KeszthelyFestet.

A nagyszínpadon a négynapos rendezvény alatt olyan népszerű előadók lépnek fel, mint a Csík zenekar és Presser Gábor, az Első emelet, Szikora Róbert és az R-Go, a Dirty Slippers, valamint T.Danny.

Napközben és késő este, neves DJ-k szolgáltatják a zenei aláfestést. A Várkertben az egészségtudatosság jegyében a családoknak mentes főzősarkot is felépítenek, az állatbarátoknak pedig a zalai állatvédelmi szervezet és okleveles trénerek tartanak interaktív foglalkozást és előadást a felelős állattartásról. 

A legkisebbeket arcfestés, sziklamászás és zenei koncertek várják, a Pethő udvarban pedig az irodalom szerelmeseinek három pódiumbeszélgetéssel és egy filmekre összpontusoló kvízzel is készülnek. A helyszínen az olasz kultúra is előtérbe kerül, pénteken rendezik a KeszthelyFest(a) Italiana programot, ahol többek között szó lesz arról is, hogy a Festetics családban miért tanultak olaszul. 

Izgalmas programok és széles gasztronómiai kínálat várja a látogatókatForrás: Facebook/KeszthelyFest

Szombaton és vasárnap divat előadások, divatbemutatók várják az érdeklődőket, a képzőművészet helyi képviselői festményeken örökítik meg a KeszthelyFest legemlékezetesebb pillanatait. Újdonság,  hogy a megszokott ízek mellett, az ételallergiásokra is gondolnak, így a kitelepülő gasztro kínálatban glutén-és laktózmentes finomságokat is kóstolhatnak a látogatók. A részletes program a fesztivál honlapján érhető el. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek