Drágulhatnak a strandbelépők a Balatonon

Balatonalmádi képviselő-testülete a strandbelépők árának emeléséről, Siófoké pedig az Újhelyi strand fizetőssé tételéről is tárgyal a január 26-án tartott üléseiken, írja a We love Balaton.

Balatonalmádi ülésre készült előterjesztése szerint ez év június 2-tól 1300 Ft-ról 1900 forintra emelkedne a felnőtt napi belépő a Budatavai strandon, a Wesselényi strandon pedig ugyanez 1500 Ft-ról 2000 Ft-ra drágulna. A kedvezményes, 16 óra utáni belépő ára 900 Ft helyett 1200 forint lenne mindkét strandon, a gyermek, diák és nyugdíjas napi belépő pedig 1200 Ft-ba kerülne mindkét fürdőhelyen a korábbi 900 Ft helyett.

Balatonalmádi strandjaForrás: Christo / CC BY-SA 4.0 / wikipedia.org

Emellett egy sor jegytípus megszüntetését is tervezik, többek között a felnőtt napi visszatérős belépő, a felnőtt heti bérlet, a gyermek, diák és nyugdíjas, heti belépő és a csoportos felnőtt belépő sorsa is kétséges.

A jegyárak emelését a közüzemi és egyéb szolgáltatási díjak emelkedésével, illetve azzal indokolják, hogy a minimálbér 2023-ban 16 százalékkal, a garantált bérminimum 14 százalékkal emelkedett, ami emeli a strandi szolgáltatások költségeit. A szolgáltatási színvonal megtartása folyamatos karbantartást igényel, az ehhez szükséges források pedig a strandi bevételekből biztosíthatók a pályázati lehetőségek mellett, írják az előterjesztésben.

Siófok város képviselő-testülete a jelenleg még ingyenes Újhelyi strand fizetőssé tételéről tárgyal majd. Ha a javaslatot elfogadják, 2023 lenne az utolsó nyár, amikor még ingyenesen fürödhetünk a strandon.

A siófoki lakosok számára elképzelhető, hogy megmarad az ingyenes belépés lehetősége, de kedvezményt mindenképpen kapnának. A dokumentum szerint ráférne a strandra a felújítás, de 2023-ban nem áll az önkormányzat rendelkezésére pályázati forrás a fejlesztésekre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek