Ismét látogatható a Dél-Balaton egyetlen megmaradt kővára

A környezetének megújítása után smét látogatható a Somogy megyei Kereki vár - tájékoztatta a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az MTI-t szerdán.

Kerekiben látogatójárda és pihenőterasz épültForrás: Farkas Péter/MTSZ/turistamagazin.hu

Kerekiben látogatójárda és pihenőterasz épült, valamint megújult a dél-balatoni térség egyetlen megmaradt kővárához, az országos műemlékvédelem alatt álló, 700 éves Fehérkőhöz vezető túraútvonal a SEFAG fejlesztésében.

Az átalakítások a biztonságos megközelítést, valamint a Kereki-Kőröshegy panorámájának megtekintését és a pihenést szolgálják.

Megújult a várhoz vezető túraútvonal isForrás: Farkas Péter/MTSZ/turistamagazin.hu

A Somogy bejárható varázsa elnevezésű, európai uniós támogatást élvező projekt keretében – amelynek része a Kereki vár (más néven Fehérkő vára) környezetének megújulása –, a közelmúltban adták át a Balatonberény-Somoshegyi kilátót, melíről itt írtunk korábban. A balatonberényi főút mentén található, négyszintes, tizenkét méter magas új kilátóból a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig. A projekt utolsó elemként őszre újul meg Kaposváron a Deseda-tónál az arborétumba vezető faszerkezetű híd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek