Elérhetetlen luxussá vált a balatoni nyaralás? - Kiszámolták

Egy friss számítás szerint a brutális infláció és a megszorítások miatt mára egy hét balatoni nyaralás az elérhetetlen luxus kategóriájába került a magyar családok százezrei számára, írja az MTI.

Egy négytagú család számára legkevesebb félmillió forintba is kerülhet az egyhetes balatoni vakációForrás: Pixabay/ivabalk

Ha csak a szállást és strandétkezés költségeit vesszük figyelembe, egy négytagú család számára legkevesebb félmillió forintba is kerülhet az egyhetes balatoni vakáció.

Ez megegyezik egy horvátországi vagy görögországi nyaralás költségével, ahol viszont azzal szembesülhetünk, hogy a rekord gyenge forint miatt a pénzünk sokkal kevesebbet ér, mint más európai családoké.

A Balatonnál egy egyheti szállás egy háromcsillagos partközeli panzióban egy négytagú család számára minimum 300 ezer forint, az étkezés pedig csak strandételekkel számolva fejenként napi 4000-5000 forint.

Egy vacsora négy ember számára 20-25 ezer forint, ha pedig egyéb programot is beiktat a család a nyaralásba, akkor az újra fejenként több ezer forinttal növeli a költségeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek