Helikopteres egység vigyázza a fürdőzőket a Balatonon

A Készenléti Rendőrség légirendészei mentési gyakorlatot hajtottak végre hétvégén a Balatonnál. A helikopter személyzete égi szemként segíti a vízirendészek munkáját – olvasható a Police.hu oldalán.

A mentőgyakorlatot hétvégén hajtották végre a BalatononForrás: Police.hu

Helikopteres egység is erősíti a közbiztonságot az idei idegenforgalmi szezonban, amelynek fő célja a turisztikai idény rendőri feladatainak légi támogatása, a fürdőzők biztonságának megóvása a Balatonnál.

Feladatuk a nyári szezonban a tó feletti vízirendészeti járőrözés, a parti települések, az autópályák és a fő közlekedési útvonalak közbiztonsági és közlekedési, valamint a kiemelt idegenforgalmi centrumok térségében folytatott polgári célú repülések ellenőrzése.

Viharjelzés esetén figyelmeztetik a vízben tartózkodókat, kapcsolatban állnak a vízirendészeti egységekkel és fentről segítik a munkájukat.

A járőröző szakemberek hétvégén azt gyakorolták a Balaton felett, hogyan kell a bajbajutottakat kimenteni a vízből. Hogy a mentési képességeiket gyakorolják és fejlesszék is ezért a segítségre szorulók függésből történő felvételét, illetve kötélen történő szállítását és lerakását végezték.

A cél a fürdőzők biztonságaForrás: Police.hu

A felkészítésnek idén is Zamárdi volt a helyszíne, ami a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén található. A képzés sikeres végrehajtását a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai két szolgálati kisgéphajóval segítették. A légi támogatás az előző évek tapasztalatai alapján rendkívül fontos, sok esetben életet ment - írták az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek