Elkészült a Balaton vécétérképe

Egy különleges összeállítással szeretné segíteni és könnyebbé tenni mindenkinek a balatoni nyaralását Győrffy Árpád a Balaton tipp oldal üzemeltetője, aki elkészítette a Balaton körül található fizetős és ingyenes illemhelyeiről szóló térképet, és díjazta a legkiválóbb és leglakályosabb mellékhelyiségeket is.

A térkép a balatoni nyaralókat segítiForrás: Pixabay/Raketir

A végleges listára 34 település több mint 120 illemhelye került fel. A parti településeken kívül szerepel a térképen Hévíz és Tapolca is a Balatonnal való szoros kapcsolatuk miatt. A listába több olyan, szabadstrandon üzemelő, így bárki által használható illemhely is bekerült, ami a kerékpárral túrázóknak, de más, a part közelében járóknak is hasznos lehet.

 Az illemhelyek kiválasztásánál alapvető szempont volt, hogy a nyári időszakban a kora délelőtti óráktól estig biztosítsák a szolgáltatásokat. Így nem kerültek be azok a strandi vécék, amik esténként és az év strand nyitva tartáson kívüli részében működnek nyilvánosan, de nyáron napközben csak strandbelépővel lehetne használni azokat. A vécék harmada fizetős,a használati díj 100 és 250 forint között szóródik. Több automata csak a meghatározott díjnak megfelelő 100, 200 Ft-os érmével működik.

A térképen pirossal a fizetős, zölddel az ingyenes, halvány zölddel az adományt váró és szürkével a nem üzemelő vécék szerepelnekForrás: Győrffy Árpád/gyorffyarpad.hu-Maps.me

A térkép készítője díjazta a legjobb mellékhelyiségeket is, a "Balatoni Vécékirály" címet Balatongyörök nyerte, ami az év 365 napján nyitva tart, ingyenes, kiváló minőségű, és folyamatosan tisztán tartott. A "Balaton Leglakályosabb Nyilvános Vécéje" díjat pedig a paloznaki önkormányzat főtéri vécéje érdemelte ki.

(A borítókép forrása: Shutterstock/ZGPhotography)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek