Hiánypótló! Ezen a felületen kiszámolhatja, hogy mennyi WC papírra van valóban szüksége

A papírt, mint higiéniás eszközt Kínában használták először, legalábbis az első írásos feljegyzések innen származnak, a 6. századból. A kifejezetten erre a célra, tömeggyártással készült vécépapírokról a 14. században esik szó, míg a modern vécépapír a 19. században kerül forgalomba, a vécégurigát pedig 1883-ban szabadalmaztatják.

Forrás: Shutterstock.com

 Az Amerikai Egyesült Államokban Joseph Gayetty 1857-ben mutatta be először a modern toalettpapírt, de a márkázott termék csak 1920 óta kapható. A vécépapírt akkor még nem gurigákban, hanem négyszögletes lapokban csomagolták, mint most a szalvétát. Amerikában jelenleg hét milliárd vécépapírgurigát adnak el évente.

Egy kitermelt fából körülbelül 200 guriga vécépapírt lehet előállítani és nagyjából 83 millió gurigát állítanak elő naponta. Ez azt jelenti, hogy világszerte a vécépapír fogyasztással 27 000 fát dolgozunk fel naponta.

Figyeljünk egymásraForrás: Zorro Stock Images / Shutterstock.com

Hogy ez az irgalmatlanul nagy szám ne nőjön még nagyobbra a vírus miatti pánik idején, inkább számoljuk ki, hogy mennyi időre elég az, ami éppen most nálunk van, és mennyit vásároljunk ahhoz, hogy ne legyen túlzás.

Ebben segít a Howmuchtoiletpaper.com oldal, ahol egyszerűen kiszámíthatjuk a szükséges mennyiségeket, ha megadjuk az otthon lévő gurigák számát és, hogy körülbelül hányszor megyünk el egy nap vécére. Az applikáció átlagosan méri a tekercsek számát, így nem veszi figyelembe, hogy kis vagy nagy dolog miatt trónoltunk-e, de akkor is jó ha tudjuk, hogy hányadán állunk.

Forrás: ScreenShot / Howmuchtoiletpaper.com

Mi nem pakoltunk fel vécépapírból, így most 4 gurigánk van otthon, és körülbelül 4-szer megyünk vécére egy nap. De ez a négy kis tekercs még így is elég 16 napra, az több mint két hét. A lényeg, hogy figyeljünk oda magunkra, ne essünk túlzásokba, és gondoljunk azokra is, akik nem tudnak ennyi mindent a lakásban tárolni, vagy nem tudnak miből talicskaszámra vécépapírt vásárolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek