Kíváncsi gyerekeknek íródott a Kispöfögők mesekönyv legújabb kalandja

A Kispöfögők mesekönyv-sorozat legújabb kötete a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton játszódik. Berci, az Mk-48-as, valamint Izom és Pacsirta, a két C50-es mozdony, ha kell, tüzet oltva védik a különleges tájat, és ha úgy adódik, egy kis északi pocoknak segítenek, hogy Tihanyba tudjon utazni az ürgeesküvőre. 

Kispöfögők sorozat története ott játszódik, ahol a könyv országos könyvbemutatóját tartottákForrás: Beszédírók Kft. / Csontos Péter

A Balaton déli partjának kevésbé ismert térségét és élővilágát mutatja be a mesekönyv-sorozat legújabb kötete, a „Berci és a balatonfenyvesi kisvasút". A Nagyberek igazán bővelkedik nyári kalandokban, így volt miből táplálkoznia  történetnek is, ami végigköveti a balatonfenyvesi kisvasút mozdonyainak kalandjait - írták a kiadvány sajtóközleményében.

A ma is közforgalmú Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton szolgálatot teljesítő mozdonyok teljes összhangban élnek a környék növény- és állatvilágával, és természetvédelmi szemléletükből jócskán át tudnak adni a mesékkel megismerkedő gyermekeknek is - mesélték a szerzők. A sorozat nem titkolt célja, hogy a történetek elolvasása után, a család együtt kiránduljon a kisvasutak nyomvonalai mellett található csodálatos hazai tájakon.

Könyvbemutató a Balaton partján. Az író Csohány Domitilla és az illusztrátor Győri ZsoltForrás: Csontos Peter

A mesekönyv-sorozat legújabb kötetében is tudatosan nagy hangsúlyt kap a szemléletformálás, hiszen a gyermekek a szórakoztató történetek megismerésekor játszva sajátíthatják el a természetvédelem alapjait. A kiadvány törekszik arra, hogy a Balaton egy szerves tájként is megjelenjen, ezért a második mese egy igazi utazási történet, amelyben Balatonfenyvestől egészen a tihanyi ürgekolóniáig vezet a kis - és nagyvasúttal megtett út. 

Az olvasmányos, több korosztály számára is jól befogadható történetek írója Csohány Domitilla. A karaktereket, valamint a harmónikus színekbben pompázó képeket  pedig Győri Zsolt alkotta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek